ÇELTİK'İN YERLEŞİME UYGUNLUK HARİTASI ÇIKARILIYOR
    ÇELTİK'İN  YERLEŞİME UYGUNLUK HARİTASI ÇIKARILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 19 ilçe içerisinde yer alan Çeltik'te  jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması yapıyor. Çeltik'de başlayan çalışma kapsamında hazırlanacak jeoloji ve yerleşime uygunluk haritaları, ilçedeki zemin yapısını ortaya çıkarıp planlı yapılaşmayı sağlayacak.

Çalışmalar ile ilgili konuşan Çeltik Belediye Başkanı Mehmet EKİZOĞLU ve  Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Deprem ve Jeolojik Araştırmalar Şube Müdürü Metin Tekdere "Çeltik Belediyesi ile ortaklaşa Yapılan etüt çalışmaları ile ilçedeki su baskınları, heyelan, kaya düşmesi gibi afetlerde yerleşim yerlerinin nasıl etkileneceği belirlenerek zemin ve yerleşim yönünden sıkıntılı alanlar ortaya çıkarılacak. Çeltik'in raporlarını hazırlayıp, inşallah planlama grubumuza verip Çeltik'de yapılacak bütün planlama altlıklarını yapılaşmayla ilgili sağlıklı kentleşmeyi ortaya koyacağız" dedi.